ويژگي هاي پودر ماهي تن شركت آراد پودر

به خبرنامه جامع تخصصي گردشگري خوش آمديد.

ويژگي هاي پودر ماهي تن شركت آراد پودر

۱۶۰ بازديد

پودر ماهي تن فرآورده جامد حاصل از يك فرآوري است كه از آب گيري، پخت، جداسازي، خشك كردن و آسياب ماهي يا ضايعات آن به دست مي‌آيد. ماهي تن و محصول‌هاي وابسته را مي‌توان تحت عنوان يكي از غني ترين مواد غذايي ناميد، چرا كه داراي كالري و پروتئين با كيفيت بالا مي باشد. پودر ماهي تن ميزان قابل توجهي از اسيدهاي آمينه ضروري براي بدن دارد كه قابل هضم براي كليه اشخاص است. دليل مهمتر ميزان چربي و كلسترول پايين در پودر ماهي تن است كه وجود اسيد چرب امگا 3 يكي ديگر از خصوصيت هاي مهم اين نوع محصول محسوب مي‌شود. پودر ماهي تن سطح بالايي از اسيدهاي آمينه مهم نظير ليسئين را دارد كه در توليدات دانه‌اي كه غذاي اكثر حيوانات است كم يافت مي‌شود.

پودر ماهي تن بر اساس مقدار پروتئين، چربي، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن به درجات مختلفي از نظر كيفي تقسيم مي‌گردد. هر چه مقدار پروتئين زيادتر و ميزان چربي، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن كمتر باشد پودر ماهي تن مطلوب ‌تر است. انواع مواد مغذي پودر ماهي تن شامل ويتامين هاي محلول در آب و محلول در چربي و همچنين مواد معدني مانند سديم، آهن، فسفر و… مي باشند.

خواص و مزاياي ماهي تن

پودر ماهي تن منشاء بسيار خوبي از پروتئين، مواد معدني نظير سلنيوم، منيزيم و پتاسيم و همچنين ويتامين هاي B1 ،  B3 و B6 است. مهمتر از آن اينكه گوشت ماهي تن و همينطور پودر ماهي تن هم مانند گوشت بيشتر انواع ديگر ماهي ها، سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است كه مصرف آن مشكلات پوستي و التهابات را كاهش مي‌دهد و به بهبود بيماران قلبي را سرعت مي بخشد.

 خوردن ماهي هاي در بردارنده امگا 3 براي كاهش بيماري هاي قلبي و عروقي بسيار مفيد است، زيرا اين ماده مغذي معيار چربي هاي بد خون (LDL-كلسترول و تري گليسريدها) را كاهش مي‌دهد و ميزان كلسترول خوب يااينكه HDL را افزايش مي‌دهد، و همينطور تجمع پلاكت را پايين مي آورد و از لخته شدن خون دوري مي‌كند. با كاهش سلول هاي اندوتليال و ايجاد مشتقات پلاكت، از ضخيم شدن رگ ها جلوگيري مي كند و در نهايت عمل مشتقات شيميايي سلول هاي ديواره رگ ها كه منجربه آرامش و باز شدن رگها مي‌شود را افزايش داده و ايجاد پيام آورنده هاي شيميايي به نام سيتوكسين ها را نيز كم مي كند.

آشنايي با ماهي تن و انواع آن

ماهي هاي تن از دسته ماهي هاي تن خونگرم هستند كه باسرعت شنا مي كنند  و در درياهاي گرم زندگي مي‌كنند، ولي بيشتر آن ها در تابستان به آب هاي شمال كره زمين مهاجرت مي‌كنند. “بال هاي ماهي آبي رنگ” حدود 3 متر طول دارند و آلباكور (تن باله‌دراز) از گونه هاي ديگر ماهي تن ميباشد. بعضا از انواع بزرگتر اين نوع ماهي مانند بلوفين ‏مي‌تواند حرارت بدنش را با فعاليت‌ ماهيچه‌اي بالاتر از دماي آب ببرد كه‌اين كار كمك مي‌كند تا در آب‌ سرد زنده بماند . سرعت حركت ماهي هاي تن به 70 كيلومتر بر ساعت مي رسد كه از ديگر ماهي ها بسيار بيشتر مي باشد. برخي از گونه هاي ماهي هاي تن خونگرم هستند. برخلاف گونه هاي ديگر آن‌ها كه گوشت سفيد دارند، ماهي نوع تن گوشت صورتي يا رنگ قرمز تيره دارد وگوشت سفت اين ماهي دارنده پروتئين و ويتامين‌ است كه در كنسرو هاي ماهي از آن استفاده مي‌گردد .

 انواع ماهي تن براي توليد پودر ماهي تن از قبيل :

  • تن يلوفين (Yellow Fin)
  • تن بلوفين (Bluefin) كه گهگاه وزنش به 680 كيلو ميرسد.
  • تن بيژيي (Bigeye)
  • تن آلباكور (Albacore)

كاربرد هاي پودر ماهي تن

  • پودر ماهي تن براي طعام دام
  • پودر ماهي تن براي غذا طيور : در حال حاضر اين محصول در صنعت مرغداري كه دو‌مين صنعت در ايران است، مصرف فراواني داشته و حدود 12-6 درصد از ماده تشكيل دهنده دانه مرغ را شامل ميشود.
  • پودر ماهي تن براي غذاي ماهي : طبق آمارها در سال‌هاي اخير با توسعه و گسترش پرورش آبزيان، پودر و روغن ماهي به عنوان افزودني‌هاي غذاي آبزيان مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
  • پودر ماهي تن براي غذاي ميگو
  • پودر ماهي تن براي كود درخت (كود پودر ماهي)

تاريخچه كنسرو تن ماهي

واژه كنسروسازي از لغت يوناني Conservar به معناي نگهداري كردن مشتق شده‌است. در كل كنسرو كردن در صنايع غذايي عبارت است از ايجاد شرايطي كه بتوان تحت آن شرايط پودر ماهي تن را براي بازه زماني‌ طولاني نگهداري كرد .

بنابراين، ميتوان از واژه كنسرو براي تمامي شيوه‌هايي كه به هر نحو موجب افزايش زمان و امكان حفظ فرآورده مي گردند، بهره مند شد . البته دركشور ما از ابتداي كار صنايع قوطي كردن مواد غذايي، از كلمه و واژه كنسرو براي اين فرايند استفاده شده و هنوز هم اين خطا مصطلح متداول ميباشد و از آن به جاي معادل Canning يا Tinning استفاده مي گردد .

كنسروهاي ماهي در موارد زيادي مي توانند  با يكديگر تفاوت داشته باشند براي مثال نوع آبزياني كه كنسرو مي‌شوند مانند ماهي، ميگو، خرچنگ، ميوه‌هاي دريايي و … است .

در كنسرو ماهي مي‌توان از ماهي كامل يا ماهيان ريز و يا اين كه كنسرو ساير اجزاي ماهي استفاده نمود. افزودني‌هاي داخل قوطي مي تواند دربرگيرنده روغن زيتون، انواع سسها يا كنسرو ماهي با مواد ديگر باشد.

ارزش غذايي ماهي تن

 امروزه مقدار قابل توجهي از انواع غذاهاي فوري مانند برگر ها و پيتزاها، خوراكهاي گران‌قيمت و سالادهاي رژيمي با به كارگيري از  پودر ماهي تن كنسرو گرديده يا تازه، به خصوص به صورت استيك آماده مي شود و پودر ماهي تن در واقع مبدل به يكي‌از غذاهاي مهم اكثر كشورها شده‌است .

در جدول زير ميزان ارزش غذايي ۱۲۰ گرم ماهي تن تازه و پخته شده را مي‌بينيد :

  • كالري ۲۰۸ گرم
  • كربوهيدرات ۰ گرم
  • چربي كل ۷.۱ گرم
  • چربي خالص ۱.۹ گرم
  • پروتئين ۳۳.۳ گرم

گوشت بيشتر انواع ماهيها سرشار از اسيدهاي چرب ضروري مانند امگا ۳ و امگا ۶ ميباشد. امگا ۳ ورمهاي جلدي و داخلي را كاهش داده  وسرعت بهبود مشكلات قلبي را بالا مي‌برد و به صورت كلي امكان بروز چنين مشكلاتي را كاهش مي دهد. ا.

 بررسي  تفاوت پودر ماهي تن با پودر ماهي كنسروي

متاسفانه بعضي از توليد كنندگان نيز حتي اطلاعي از وجود چنين ماهي هايي ندارند و تصور ميكنند منظور از “تن ماهي” در واقع بسته بندي فلزي و استوانه اي آن است ، در حالي كه نام تن ماهي برگرفته از لغت “Tone Fish ” كه نام يك نوع ماهي است مي باشد .

نكته مهم در توليد پودر ماهي تن  نوع ماهي توليدي در كارخانه هاي توليدكننده ماهي است. در واقع مواد اوليه 99 درصد از كارخانه هاي موجود در كشور، ماهي تن نمي‌باشد. همانگونه كه تا قبل از اين نيز اشاره شد ماهي هاي تن، ماهي هايي با ارزش غذايي بسيار بالا مي‌باشند كه صرفا در بخشي از آب هاي آزاد زندگي مي كنند و بشدت كمياب هستند و همچنين صيد اين نوع از ماهي ها بسيار محدود و پرهزينه است. به دليل ارزش غذايي بالاي اين نوع ماهي، قيمت آن نيز بسيار بالا بوده و كارخانجات اندكي پودر ماهي تن  توليد مي كنند . همچنين ناگفته نماند كه در كشور ما نيز اكثر كارخانه هاي كنسروسازي از ماهي هايي به غير از  پودر ماهي تن استفاده ميكنند، ماهي هايي از قبيل هوور، زرده، اسب ماهي، اردك ماهي و .... .

 

لطفا جهت خريد محصول كليك كنيد 

 

نشاني دفتر مركزي : تهران ، فلكه اول تهرانپارس ، خيابان اميري طائمه ، پلاك نود و هشت ، واحد شش

نشاني كارخانه : تهران ، شهرك صنعتي خاوران ، سايت فن آوران

پست الكترونيك : info@podremahi.ir

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.