سيستم شيرين سازي آب كه ضايعات بسيار كمي به جا مي گذارد ، طرحي است كه سالهاست در دستور كار يكي از شركتهاي دانش بنيان قرار دارد و اكنون در مرحله اجراي سيستم تأمين آب آشاميدني روستاهاي كارمان ، قادر به خوزستان و مركزي است. به گزارش مجله ايراني ، سيستم شيرين سازي آب با …
بازيابي آبهاي آلوده چاههاي ۴ استان درگير با خشكسالي https://majalehirani.ir/2021/بازيابي-آبهاي-آلوده-چاههاي-۴-استان/ مجله ايراني Mon, 14 Jun 2021 03:44:21 0000 اقتصاد https://majalehirani.ir/2021/بازيابي-آبهاي-آلوده-چاههاي-۴-استان/ سيستم شيرين سازي آب كه ضايعات بسيار كمي به جا مي گذارد ، طرحي است كه سالهاست در دستور كار يكي از شركتهاي دانش بنيان قرار دارد و اكنون در مرحله اجراي سيستم تأمين آب آشاميدني روستاهاي كارمان ، قادر به خوزستان و مركزي است. به گزارش مجله ايراني ، سيستم شيرين سازي آب با …
سيستم شيرين سازي آب كه ضايعات بسيار كمي به جا مي گذارد ، طرحي است كه سالهاست در دستور كار يكي از شركتهاي دانش بنيان قرار دارد و اكنون در مرحله اجراي سيستم تأمين آب آشاميدني روستاهاي كارمان ، قادر به خوزستان و مركزي است.
به گزارش مجله ايراني ، سيستم شيرين سازي آب با الكترودياليز معكوس پروژه اي است كه توسط يكي از شركت هاي دانش بنيان براي صرفه جويي در منابع آب در صورت خشكسالي اجرا شده است. نمك زدايي آب يكي از اهداف اين پروژه در روستاهايي است كه دسترسي به آب آشاميدني ندارند. در اين روش آب آشاميدني از منابع آب شور استخراج مي شود و كاربرد آن در مناطق دور افتاده مانند معادن است.
در اين سيستم ، بر خلاف سيستم هاي ديگر كه از روش ها و مواد شيميايي استفاده مي كنند ، از برق براي شيرين سازي آب از منابع شور استفاده مي شود و آب آشاميدني با مصرف انرژي نسبتاً كم توليد مي كند.
سيستم آب شيرين كن با همكاري استانداري بوشهر در برخي از روستاهاي اين استان نصب شده و در مجموع روزانه 350 متر مكعب آب تصفيه شده در اختيار مردم اين روستاها قرار مي دهد.
علاوه بر اين ، خشكسالي مداوم در استان كرمان كيفيت و كميت آب در منطقه را به شدت كاهش داده و تأمين آب آشاميدني سالم را براي ساكنان اين استان دشوار كرده است. بنابراين ، با افتتاح تصفيه خانه آب شهربابك در استان كرمان ، با ظرفيت 90 ليتر در ثانيه با هدف حذف محتواي آرسنيك از آب آشاميدني به روش جذب ، اين شركت آب آشاميدني استان را بهبود بخشيده است. كميت و كيفيت.
الكترودياليز يك فرآيند جداسازي غشا است كه براي نمك زدايي و حذف يونها از آب استفاده مي شود. در اين روش يونها از طريق غشا semi نيمه نفوذ پذير تحت تأثير جريان الكتريكي منتقل مي شوند. غشا areها كاتيوني يا يوني هستند و بسته به نوع آن يونهاي مثبت يا منفي عبور مي كنند. در الكترودياليز معكوس (EDR) ، تغيير بار الكتريكي الكترودهاي كاتد و آند از رسوب زدگي جلوگيري كرده و عمر سيستم را طولاني مي كند.
با توسعه فناوري الكترودياليز ، اين شركت اين روش را به عنوان يك روش جديد براي جداسازي نمك ها ، يون ها مانند نيترات ها و فلزات سنگين از آب و فاضلاب پيشنهاد كرده است. به گفته مدير عامل شركت ، مزيت ويژه اين دستگاه جدا از درصد بالاي بازيابي آب ، هزينه عملياتي بسيار پايين آن در مقايسه با ساير روش ها است كه از مزاياي منحصر به فرد اين روش است.
سيستم هاي تصفيه آب “نيتريفيكاسيون” ، “آرسنيك” ، “كاهش كدورت” و “تصفيه فاضلاب RO” محصولات اين شركت است.
بحره كاوياني ، مديرعامل اين شركت دانش بنيان و مجري طرح در مصاحبه با مجله ايراني وي با اشاره به طراحي و ساخت انواع سيستم هاي تصفيه آب كه اين پروژه ها براي حذف آلاينده هاي مختلف يوني از آب آشاميدني به ويژه نيترات ها اجرا شده است ، اظهار داشت: اين پروژه براي 3 روستاي استان بوشهر است كه با اين پروژه برنامه اي براي تأمين آب آشاميدني به اين مناطق تحت پوشش آن.
وي ادامه داد: اين سيستم براي تصفيه آب چاه هاي آبي در نظر گرفته شده است كه آب آنها براي نوشيدن قابل استفاده نيست و عملكرد آنها نياز به يك فرآيند تصفيه دارد.
كاوياني با بيان اينكه ما از روش الكترودياليز در اين پروژه استفاده كرديم ، خاطرنشان كرد: سالهاست كه در كشور با استفاده از فناوري الكترودياليز صنعتي ، با استفاده از آن براي تصفيه آب آشاميدني و حذف يونهاي آلاينده و در زمينه هاي مختلف ، اين كار را انجام داده ايم. آن را با برنامه هاي مختلف.
مجري طرح با تأكيد بر اينكه ما اولين كاربرد اين فناوري را براي حذف نيترات در آب تعريف كرديم ، خاطرنشان كرد: در مرحله بعدي از اين روش براي حذف نمك هاي NaCl و چاه هاي لب استفاده شد ، و در پروژه اجرا شده در استان بوشهر ، اين سيستم داراي براي حذف يونهاي مختلف از آب استفاده شده است.
كاوياني اظهار داشت: تأمين آب آشاميدني مناطق روستايي “علي آباد” ، “عربي” و “حاج نوشاد” استان بوشهر با استفاده از دستگاه شيرين سازي معكوس الكترو دياليز معكوس (EDR) يكي از پروژه هاي اجرا شده توسط اين شركت دانش بنيان بوده و از اين طريق ، 350 متر مكعب آب آشاميدني بصورت شبانه روزي در دسترس ساكنان اين مناطق قرار گرفت.
وي با تأكيد بر اينكه توليد اين سيستم آب آشاميدني است ، يادآور شد: علاوه بر اين ، ما چندين پروژه را در استان خوزستان اجرا كرديم ، در حالي كه اين پروژه براي برخي از روستاها و شهرهاي استان مركزي كه نيترات به آب اضافه شده بود ، مشكل اين است كه كمبود آب و خشكسالي وضع شده است.
به گفته كاوياني ، وقتي در شهرها به دليل خشكسالي كمبود آب وجود دارد ، آب از چاه ها تأمين مي شود كه باعث افزايش وجود آلاينده ها مي شود.
دانش بنيان ، مدير عامل شركت ، نحوه استفاده از اين سيستم آب شيرين كن را تشريح كرد و افزود: اين سيستم مي تواند بر روي چاه هاي آب نصب شود و براي تصفيه و انتقال آب به خانوارها مورد استفاده قرار گيرد. “يا مي توان از آن در نقاط جمع آوري آب استفاده كرد.” استفاده شده. استفاده و نصب اين تجهيزات به موقعيت شهرها و منابع آب موجود بستگي دارد.
وي با تأكيد بر اينكه اين سيستم براي مصارف خانگي در نظر گرفته نشده است ، افزود: از آنجا كه اين سيستم ها بزرگ هستند ، كوچكترين اندازه اين دستگاه براي شهرك هاي صنعتي و شهرك هاي مسكوني استفاده مي شود ، بدون اينكه توجيه اقتصادي براي مصارف خانگي آن وجود داشته باشد.
كاوياني با تأكيد بر افزايش مدولار ظرفيت تصفيه آب اين سيستم ، گفت: “ما هيچ محدوديتي براي اجراي اين سيستم نداريم و با توجه به شرايط آب ، ظرفيت دستگاه را مي توان تنظيم كرد ، در حالي كه اين طرح براي افراد خاص است. برنامه هايي مانند كشاورزي كه به نمك هاي خاصي در آب نياز دارند ، قابل استفاده خواهند بود.
انتهاي پيام