آنچه بايد درباره بيماري «پاي ورزشكاران» بدانيد

به خبرنامه جامع تخصصي گردشگري خوش آمديد.

آنچه بايد درباره بيماري «پاي ورزشكاران» بدانيد

۹ بازديد

پاي ورزشكار كه به آن وزوز گوش نيز گفته مي شود ، يك عفونت قارچي مسري است كه پوست پا را درگير مي كند و حتي مي تواند به ناخن هاي پا و ناخن نيز گسترش يابد. به گزارش مجله ايراني ، “عصرايران” در ادامه نوشت: “از آنجا كه اين بيماري بيشتر در ورزشكاران ديده …

آنچه بايد درباره بيماري «پاي ورزشكاران» بدانيد https://majalehirani.ir/2021/آنچه-بايد-درباره-بيماري-پاي-ورزشكارا/ مجله ايراني Thu, 15 Jul 2021 19:34:06 0000 عمومي https://majalehirani.ir/2021/آنچه-بايد-درباره-بيماري-پاي-ورزشكارا/ پاي ورزشكار كه به آن وزوز گوش نيز گفته مي شود ، يك عفونت قارچي مسري است كه پوست پا را درگير مي كند و حتي مي تواند به ناخن هاي پا و ناخن نيز گسترش يابد. به گزارش مجله ايراني ، “عصرايران” در ادامه نوشت: “از آنجا كه اين بيماري بيشتر در ورزشكاران ديده …

پاي ورزشكار كه به آن وزوز گوش نيز گفته مي شود ، يك عفونت قارچي مسري است كه پوست پا را درگير مي كند و حتي مي تواند به ناخن هاي پا و ناخن نيز گسترش يابد.

به گزارش مجله ايراني ، “عصرايران” در ادامه نوشت: “از آنجا كه اين بيماري بيشتر در ورزشكاران ديده مي شود ، از آن به عنوان” عفونت قارچي پاي ورزشكاران “ياد مي شود. به افرادي كه بيماري هاي زمينه اي مانند ديابت يا سيستم ايمني ضعيف دارند توصيه مي شود در صورت مشاهده علائم مشكوك بلافاصله به پزشك مراجعه كنيد.البته اين بيماري علي رغم نامش فقط به ورزشكاران محدود نمي شود و در شرايط رشد و انتشار مي تواند كسي را درگير كند.

عامل اساسي

بيماري پا ورزشكار زماني اتفاق مي افتد كه قارچ تينيا روي پاها رشد كند. قارچ از طريق تماس مستقيم با فرد آلوده و لمس سطوح آلوده به راحتي گسترش مي يابد. از طرف ديگر ، بهترين عامل محيطي براي رشد و توليد مثل اين قارچ ها هواي گرم و مرطوب است. بنابراين در مكان هاي عمومي مانند استخر ، رختكن ، دوش و استخر بيشتر ديده مي شود. به عنوان مثال ، تصور كنيد كه كسي قبل از پوشيدن دمپايي مشترك در اطراف استخر يا پابرهنه بر روي سطح راه مي رود. اگر اتفاقاً در يك منطقه هستيد و از دمپايي مشترك استفاده مي كنيد ، به احتمال زياد مي توانيد به همان بيماري مبتلا شويد.

با اين حال ، نشان داده شده است كه خطر ابتلا به بيماري كچلي در افراد مختلف بسته به پاسخ سيستم ايمني بدن متفاوت است و برخي افراد بيشتر از ديگران به آن مبتلا مي شوند. پوشيدن كفش بسته به مدت طولاني و عدم طراحي مناسب براي گردش هوا ، تعريق زياد و ايجاد محيطي گرم ، تاريك و مرطوب در داخل كفش از ديگر عوامل خطر است. بنابراين براي كساني كه چند ساعت در روز با اين شرايط روبرو هستند بهتر است به محض رسيدن به خانه پاهاي خود را به خصوص بين انگشتان خود كاملاً بشويند و با آب گرم و صابون خشك كنند. همچنين توجه ويژه به هرگونه آسيب جزئي به پوست يا ناخن هاي پا براي جلوگيري از وزوز بيني بسيار مهم است. مشكلاتي از اين قبيل مي تواند احتمال درگيري مزمن با چنين بيماري لجبازي را افزايش دهد.

سرانجام ، بايد بدانيم كه عفونت پاي ورزشكار بيشتر در مردان و در مردان بالغ ديده مي شود. ميزان بروز در قبل از بلوغ بسيار كم و ناچيز تخمين زده شده است. از طرف ديگر ، قارچ ها هميشه بدنبال محيط هاي گرم ، مرطوب يا تنگ نيستند و در مواردي كه پوست خشك است مي توانند منجر به عفونت شوند. در اين حالت ، درگيري معمولاً از پاشنه پا شروع مي شود و لازم است از كرم هاي مناسب براي بازگرداندن رطوبت لازم به پا و جلوگيري از پيشرفت التهاب با كمك پمادهاي استروئيدي استفاده شود.

تظاهرات پوستي

بر اساس مقاله منتشر شده توسط مركز ملي اطلاعات بيوتكنولوژي ايالات متحده ، برخي از مهمترين علائم بيماري پاي ورزشكاران به شرح زير طبقه بندي مي شوند:

خارش ، خارش و احساس سوزش بين انگشتان پا يا كف پا

تاول در مناطق بيشتر درگير ، مانند خارش

خشكي ، ترك خوردگي و پوسته پوسته شدن پوست ، معمولاً بين انگشتان و كف پا ، كه مي تواند ديواره هاي مجاور را نيز تحت تأثير قرار دهد.

– ناخن هاي تغيير رنگ ، خشن و شكننده

انگشتاني كه بسته به شدت بيماري از تخت خارج شده اند

– در موارد پيشرونده و هنگامي كه ضايعات روي پوست ظاهر مي شود ، احتمال عفونت ثانويه باكتريايي نيز در نظر گرفته مي شود ، كه خود روند بهبود را تحت تأثير قرار مي دهد و احتمال بهبود سريع را كاهش مي دهد.

– اگر پيگيري سريع و درمان مناسب با شرايط بيمار انجام نشود ، احتمالاً عفونت به انگشتان ديگر و همچنين دست ها گسترش مي يابد كه به آن وزوز گوش مي گويند. اين معمولاً پس از لمس ناحيه آسيب ديده با دست و نشستن روي آن اتفاق مي افتد

فرآيند تشخيص و انواع وزوز گوش

چندين عامل مي تواند باعث ايجاد و تشديد بثورات پوستي در پا شود ، كه شايع ترين آنها درماتيت تماسي ، پسوريازيس ، عفونت هاي باكتريايي و مخمري است. دليل اين امر اين است كه در برخي از بيماران روند تشخيص كمي دشوار مي شود و ممكن است پزشك باليني علاوه بر معاينه باليني نياز به استفاده از روش هاي افتراقي كمكي داشته باشد.

آزمايش ضايعات پوستي هيدروكسيد پتاسيم متداول ترين و همچنين بهترين تست غربالگري است. اين آزمايش سريع و مقرون به صرفه قارچي براي تمايز بين كانديدا آلبيكنس از علائم عفونت پوستي و ساير اختلالات پوستي ، مانند پسوريازيس و اگزما استفاده مي شود.

پزشك از ناحيه كوچكي از پوست نمونه برداري كرده و آن را به هيدروكسيد پتاسيم تزريق مي كند. اين ماده سلولهاي طبيعي را حل كرده و سلولهاي قارچي را دست نخورده باقي مي گذارد كه به راحتي در زير ميكروسكوپ قابل شناسايي است.

عفونت Tinea apis به طور كلي داراي سه الگوي كلينيكي كلاسيك است كه تشخيص و درمان بيماري را آسان مي كند:

– كچلي بين انگشتان پا

در اين مدل درگيري بيشتري بين انگشتان چهارم و پنجم مشاهده مي شود ، اما محدود كردن همه انگشتان امكان پذير است. باعث خشكي ، پوسته پوسته شدن ، تركهاي خفيف تا عميق و تغيير رنگ انگشتان مي شود. گسترش عفونت از آن طرف پرها بين انگشتان ، خطر ابتلا به عفونت هاي قارچي ناخن مرتبط با تينه آپيس را افزايش مي دهد ، كه به درمان طولاني مدت و خطر عود زياد نياز دارد.

ورم مفاصل پلانتار مزمن

ورم مفاصل كف پا مزمن ، كه به آن موكاسين هاي tinea epidis نيز معروف است ، مقاومت قابل توجهي در برابر درمان دارد و در بسياري از موارد ، تمام نواحي كف پا با فلس هاي سفيد نقره اي پوشانده مي شود. اين مدل مستعد قرار گرفتن در معرض دست و ترك و خارش از علائم اصلي آن است.

– تورم حبابي حاد پا

در اين نوع وزوز گوش ، با يك عفونت التهابي شديد و مزمن روبرو خواهيم شد كه از انگشتان پا شروع مي شود. علاوه بر اين ، در مدت زمان كوتاهي ، وزيكول ها با تجمع مايع در زير مقياس هاي ضخيم كف پا تشكيل مي شوند و باعث مي شوند منطقه آسيب ديده در معرض عفونت باكتريايي ثانويه قرار گيرد.

رفتار

بسياري از موارد tinea apis بدون داروي خاص بهبود مي يابد. اين رقم كه گفته مي شود حدود 30 تا 40 درصد است ، خود محدودكننده است و با بررسي مسائل بهداشتي در مدت زمان نسبتاً كوتاهي از بين مي رود. اما ، در برفك حاد و گسترش آن به مناطق ديگر مانند دست ها ، بايد از آنتي بيوتيك هاي ضد قارچي خوراكي همراه با ضد قارچ هاي موضعي استفاده شود.

براي داروهاي موضعي ، تربينافين و سرتاكونازول نشان داده شده است كه حداقل 2 بار در روز به مدت 2 تا 4 هفته خوب عمل مي كنند.

در كيسه هاي التهابي ، پزشك ممكن است استفاده از انواع موضعي كورتيكواستروئيدها را توصيه كند ، كه مي تواند به تسكين شرايط كمك كند.

در مورد تينه حباب حاد ، استفاده از پانسمان مرطوب و محلول بارو (استات آلومينيوم) حداقل 2-3 بار در روز ترجيح داده مي شود.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.